Laatste updates Zomerzoektocht

Het kan gebeuren dat er gedurende de looptijd van de Zomerzoektocht dingen op het parcours wijzigen. Via deze weg houden we je graag op de hoogte.
Merk je onderweg zelf iets op dat niet lijkt te kloppen? Geef ons gerust een seintje via zoektocht@davidsfonds.be .


Zoektocht Brussel Central

 • Vraag 1: Midden september kregen we de melding van enkele deelnemers dat de camera te zien op foto D verwijderd is. Enkel de aansluiting voor de camera is nog zichtbaar. Deze vraag blijft behouden. 
  Vraag 2: De plafondschildering van de Smurfen werd beschadigd door een waterlek. Vraag 2 is daardoor niet langer op te lossen en valt weg. 
 • Wegbeschrijving pagina 12: De laatste zin net voor vraag 10 zegt dat je rechts de Regentstraat moet inslaan tot in het Warandepark. Dit klopt niet. het moet zijn: Wandel rechtdoor op de Koningsstraat tot je op de hoek met het Paleizenplein het Warandepark in wandelt.
 • Vraag 13: Hier wordt gevraagd naar een voor- en achternaam. Voor de voornaam is de eerste letter voldoende.


Zoektocht Brussel Classic

 • Vraag 15: Door een wijziging in de omgeving is het antwoord op vraag 15 niet meer te vinden. Vraag 15 valt dus weg.


Zoektocht Brussel Max

 • Vraag 30: Door een wijziging in de omgeving is het antwoord op vraag 30 niet meer te vinden. Deze vraag valt dus weg.


Maatregelen Corona

Davidsfonds roept iedereen op om deel te nemen aan de Zomerzoektocht met gezond verstand en respect voor de huidige maatregelen (https://www.info-coronavirus.be/nl/ ). Doe de zoektocht dus alleen in je eigen bubbel, hou afstand waar mogelijk en zorg dat je een mondmasker bij je hebt. Het dragen van een mondmasker is in heel Brussel verplicht.

Sinds woensdag 12 augustus is iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker te dragen dat de neus en mond bedekt op alle openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke private plaatsen in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Lees er meer over op: https://www.brussel.be/mondmasker-verplicht .


Rekening houdend met de nodige maatregelen nodigen we je uit om samen met je eigen kleine bubbel te genieten van wat onze hoofdstad te bieden heeft.


Hoe koop ik een Zomerzoektochtpakket aan?

1. Via deze website 

  1. Kies je pakket 
  2. Betaal online 
  3. Haal je pakket op in Brussel bij Muntpunt of bij één van de drie onthaalpunten van visit.brussels met de je bestelcode. Dit kan vanaf maandag 15 juni.

2. Ter plaatse bij een van volgende verdeelpunten 

  • Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel (ma – vr telkens van 10 tot 20 uur, zaterdag van 10 tot 18 uur, gesloten van 22 tot 28 september)
  • Stadhuis van Brussel, Grote Markt, 1000 Brussel (7 dagen op 7, telkens van 10 tot 18 uur)
  • BIP (Huis van het gewest), Koningsstraat 2/4, 1000 Brussel (di - za, telkens van 10 tot 18 uur)

3. Via een lokale Davidsfonds afdeling 

Is er een afdeling in jouw buurt? Je vindt de lokale Davidsfonds afdelingen terug op de website van Davidsfonds: www.davidsfonds.be


Met je pakket kan je alleen of in gezelschap van familie, vrienden of collega’s aan de slag. Het is dus niet noodzakelijk om per persoon een pakket aan te kopen.

Elk pakket is voorzien van een unieke code, waarmee je nadien je antwoorden kan insturen. Wens je je kansen te verhogen, en met meerdere mensen antwoorden in te sturen? Dan heb je meerdere pakketten nodig.

Waar haal ik mijn Zomerzoektochtpakket op?

Kocht je jouw pakket online aan? Volg de instructies die je kreeg via mail en ga naar één van de verdeelpunten in Brussel.

1. Op de Grote Markt (stadhuis van Brussel)

Wegbeschrijving vanaf station Brussel Centraal

Verlaat het station aan de hoofduitgang op het Europakruispunt.
Ga rechtdoor onder de smurfengang door en daarna meteen naar rechts op de Infante Isabellestraat.
Loop over het plein de eerste straat (Heuvelstraat) naar links. Je bent nu op de Grote Markt.

Openingsuren

7 dagen op 7 van 10 tot 18 uur

2. Muntpunt 

Munt 6, 1000 Brussel

Wegbeschrijving vanaf station Brussel Centraal

Verlaat het station Brussel Centraal aan de (hoofd)uitgang op het Europakruispunt. Neem de Keizerinlaan rechts en wandel richting de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Aan de volgende verkeerslichten zie je rechts de kathedraal. Sla aan het kruispunt zelf linksaf en loop de Arenbergstraat naar beneden. Loop rechtdoor. De Arenbergstraat gaat over in de Schildknaapstraat. Even verderop ligt het Muntplein aan je rechterkant. Centraal op het plein staat de schouwburg De Munt/La Monnaie. Muntpunt is de Nederlandstalige openbare bibliotheek naast de schouwburg en herken je aan de grote vensterpartijen.

Openingsuren 

Maandag – vrijdag telkens van 10 tot 20 uur. 
Op zaterdag geopend van 10 tot 18 uur.

Opgelet, vanaf dinsdag 22 tot en dinsdag 29 september (12 uur) is Muntpunt door werkzaamheden uitzonderlijk gesloten.

3. BIP Brussel (Huis van het Gewest)

Koningsstraat 2/4, 1000 Brussel

Wegbeschrijving vanaf station Brussel Centraal

Wanneer je in de grote inkomhal van het station Brussel Centraal komt, met zicht op de borden met de treinregeling, ga je naar rechts.
Na een dertigtal meter kom je aan de trappen die leiden naar de overdekte Ravensteingalerij.
Deze galerij wandel je helemaal uit tot boven. Je bent nu in de Ravensteinstraat (meer bepaald aan de ingang van BOZAR).
Steek over en ga ook hier gewoon rechtdoor. De trap op, tot in de Koningsstraat.
Sla rechtsaf en wandel ongeveer 150 meter. Aangekomen!

Openingsuren

dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur

4. Coucou Centraal Station (juli - augustus)

Wegbeschrijving vanaf station Brussel Centraal

Verlaat het station Brussel Centraal aan de hoofduitgang op het Europakruispunt. Hier is de kiosk meteen zichtbaar.

Openingsuren

Enkel in juli en augustus
7 dagen op 7 van 10 tot 17 uur

5. Nationaal Secretariaat Davidsfonds

Quinten Metsysplein 12, 3000 Leuven

Openingsuren

Van maandag tot vrijdag, 9 - 12 uur en 13 - 16 uur.
Uitzonderlijk gesloten op maandag 20 juli, dinsdag 21 juli en vrijdag 14 augustus.

Wie organiseert deze zomerzoektocht?

De Zomerzoektocht is een initiatief van Davidsfonds en kent intussen een stevige traditie met 33 zoektochten op de teller. 

In 2020 gaat de Zomerzoektocht voor het eerst door in hoofdstad Brussel. Voor deze editie werkt Davidsfonds samen met partners Muntpunt en visit.brussels. Natuurpunt zorgt voor een groene insteek in de verschillende wandelingen. 

Wat valt er te winnen?

Nam je deel aan de Zomerzoektocht? Stuur dan zeker je antwoorden in, en dit uiterlijk 30 september. Je maakt kans op vakantiecheques, een panoramisch driegangenmenu in het Atomium Restaurant, waardebonnen voor theater Bronks of cultuurhuis Flagey, gratis toegang tot musea met de Brussels Card, Davidsfonds boekenbonnen, een fotoshoot en nog vele andere mooie prijzen.

Bovendien verloten we elke week een verrassingspakket van Brouwerij der trappisten van Westmalle onder de deelnemers.

Maak je graag kans op een prijs? Je kan je antwoorden insturen via deze website. Elk zoektochtpakket is voorzien van een unieke code, waarmee je je antwoorden kan insturen. Kocht je het voordeelpakket? Dan ontvang je een code per zoektocht. De code staat telkens op de voorzijde van de zoektochtbrochure. 

Wens je je kansen te verhogen, en met meerdere mensen antwoorden in te sturen? Dan heb je meerdere pakketten nodig. 

De winnaars worden in oktober persoonlijk gecontacteerd.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer naar Brussel. Het bespaart je file- en parkeerstress, parkeerkosten én het is beter voor het milieu. Bovendien starten alle wandelingen vlakbij treinstation Brussel Centraal. De verdeelpunten stadhuis, BIP en Muntpunt, waar je je pakket kan ophalen of ter plaatse aankopen, liggen eveneens op minder dan 10 minuten wandelen vertrekkend van het station.

Als deelnemer kan je een code opvragen voor een Discovery ticket van NMBS, waarmee je heen en terug naar Brussel spoort aan 50% korting.

Alle wandelingen starten vlakbij treinstation Brussel Centraal. Deelnemers aan de Zomerzoektocht reizen 50% goedkoper naar Brussel en terug. Bij aankoop van een pakket kan je voor jezelf en je zoektochtcompagnon(s) een unieke code opvragen voor een Discovery ticket van NMBS. Met een Discovery ticket reis je aan de helft van de prijs.

Met de wagen

Kom je toch liever met de wagen? Parkeer je wagen aan de rand van Brussel op één van de Transitparkings. Zo ontneem je jezelf file- en parkeerstress en hoge parkeerkosten. Vanaf de transitparking geraak je eenvoudig in het centrum van Brussel met de tram of metro.

Alle informatie over parkeren in Brussel vind je hier:  https://parking.brussels/ of download de app parking. brussels 

50% korting voor wie reist met de trein!

Als je één van de zoektochten hebt aangekocht, kan je dankzij het Discovery Ticket van NMBS ook genieten van 50% korting op je treinreis heen-en-terug (op eenzelfde dag). Je gaat zo te werk:

 1. Koop een zoektocht.
 2. Klik na betaling op de link "Activeer mijn treinkorting".
 3. Vraag vervolgens 1 NMBS-bestelcode per deelnemer aan.
 4. Kopieer deze codes, of druk ze af om je Discovery Ticket(s) later aan te kopen.
 5. Ga naar  www.nmbs.be/discovery voor alle info en aankoop van je ticket(s).
 6. Klik op “Koop je Discovery Ticket”, vul je reisgegevens in (kies als bestemmingsstation Brussel-Centraal), geef tot slot je NMBS-bestelcode(s) in en reken af.
 7. Bewaar je Discovery Ticket(s) als pdf op je smartphone, of print het (ze) af op een wit A4-blad.
 8. Je bent klaar voor vertrek. Prettige reis!

Opgelet!

 • Kinderen onder 12 jaar hebben geen treinticket nodig, zij mogen gratis met je mee (max. 4 kinderen per geldige reiziger ouder dan 12).
 • Heen- en terugreis zijn op eenzelfde dag
 • Vertrek mogelijk vanaf 9 uur 's ochtends
 • Je kan het Discovery Ticket alleen online kopen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn je unieke NMBS-bestelcodes. Die NMBS-bestelcodes komen niet overeen met je bestelcode van de Zomerzoektocht

Stuur je antwoorden in