Muntpunt

Muntpunt is de grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel. Het startpunt voor nieuwsgierige geesten. Het infopunt voor wie z’n weg zoekt in de stad. Het vertrekpunt voor iedereen die wil wonen, werken, studeren of leven in het bruisende Brussel.
Voor iedereen die wil lezen, leren of deelnemen aan het stadsleven. Voor wie even wil rusten of relaxen, surfen of schuilen, ook bij mooi weer. Voor wie een verhaal zoekt of wie het kwijt wil.

https://www.muntpunt.be/ 

VISIT.BRUSSELS

visit.brussels is het Brussels Agentschap voor Toerisme. Zij willen het imago van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest versterken. visit.brussels wil Brussel lokaal en internationaal profileren als de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen; een 'wereldstad' waar meer dan 180 nationaliteiten samenleven en Brussel maken tot een kosmopolitische stad die voeling houdt met de rest van de wereld.

https://visit.brussels/nl/

 

Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Natuurpunt beheert meer dan 25.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. In elke Vlaamse gemeente zijn afdelingen en werkgroepen actief. Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen en waarnemingen houden ze de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten. Om natuur hoog op de politieke agenda te krijgen, gaan ze in dialoog met beleidsmakers op alle niveaus, formuleren ze beleidsadviezen en laten ze zich horen in het maatschappelijk debat via standpunten, campagnes en acties.

Brussel... is ook natuur. Dankzij partner Natuurpunt ontdek je in deze Zomerzoektocht naast musea, monumenten, kerken en cafeetjes, ook zeldzame planten en beestjes die je nooit zou verwachten in de hoofdstad van Europa. Groen speuren in de stad, top!

http://natuurpuntbrussel.be/