Brussel Central 

Klassieke zoektocht voor de hele familie 

8 km 

Halve tot hele dag


Onderschrift bij deze foto

 

HET PARCOURS

Hallo Everard ’t Serclaes! Die kom je tegen op de hoek van de Grote Markt als je een toertje maakt rond het Centraal Station. Daarna stap je via de Kunstberg langs het Koninklijk Paleis en het Warandepark naar het Jubelpark en voorbij Berlaymont naar de chique wijk met de Square Ambiorix en het Marie-Louise plein. De Europese Wijk, de Militaire School, de verschillende musea die je passeert: ze leveren heel wat intrigerende vragen voor deze ontspannende Zomerzoektocht!

BELANGRIJK

Aanpassing Brussel Central – 8 km
Op pagina 12 in het deelnemingsboekje staat een fout. De laatste zin net voor vraag 10 zegt dat je rechts de Regentstraat moet inslaan tot in het Warandepark. Dat klopt niet. Het moet zijn: Wandel rechtdoor op de Koningsstraat tot je op de hoek met het Paleizenplein het Warandepark in wandelt.

Wat zit er in jouw Zomerzoektochtpakket?

  • Wandelroute met leuke quizvragen voor jong en oud
  • Een exclusieve stadsgids met vier extra wandelingen door onze hoofdstad

MEER VAN BRUSSEL IN DE STADSGIDS

Brussel nog beter leren kennen? Dan is er de exclusieve stadsgids in jouw zoektochtpakket waar vier gidsen je meenemen op hun themawandeling: VRT-innovator Karen François toont de hipste plekjes voor kinderen; met biersommelier Sofie Van Rafelghem ontdek je de biergeschiedenis – en de bijzondere brouwerijen en cafés – van de stad. Schrijfster Brigitte Raskin laat je zien hoe de machten van het land zichtbaar zijn in Brussel en journalist Pascal Verbeken neemt je mee doorheen de tijd: van het oude hart van de stad naar Molenbeek, waar je voelt hoe Brussel zichzelf continu vernieuwt.

Davidsfonds doet jou graag de exclusieve stadsgids cadeau met deze vier Brussel-liefhebbers als gids. 

Je kan al voor 25 euro met heel de familie op zoektocht. Fit in de benen? Voor 50 euro doe je alle wandelingen.
Als je lid bent van Davidsfonds of Natuurpunt geniet je 7 euro korting op het Zomerzoektochtpakket.

BESTEL

PARTNERS

Een zoektocht in Brussel is ook een uitdaging voor een organisator. Met de hulp van onze partners gaf Brussel met plezier haar geheimen prijs. Bedankt.

MEER INFO

VOORDELIG MET DE TREIN

Als deelnemer van de Zomerzoektocht heb je recht op een Discovery Ticket voor de trein met maar liefst 50% korting!

MEER INFO
Een zoektocht in Brussel is ook een uitdaging voor een organisator. Met de hulp van onze partners gaf Brussel met plezier haar geheimen prijs. Bedankt.