Ontdek het aanbod

FAMILIE
(De zoektocht voor iedereen)

KLASSIEK
(De zoektocht met meer pit)

Geen betere plek om deze zomer met de hele familie te vertoeven dan Gent en Zulte. Duik in de wondere wereld van kunstenaar Raveel – wie telt het meeste spiegels onderweg? –, houd halt bij het Gravensteen en kom via leuke anekdotes en intrigerende verhalen alles te weten over de Leiestreek.

De wandelingen zijn dezelfde als bij de klassieke zoektocht, alleen zijn de vragen iets toegankelijker: zo is er voor iedereen – van kleinste speurneus tot enthousiaste grootouders, en alle familieleden daartussen – wat wils.

Oh ja, voor we het vergeten: je tocht door Gent en Zulte hoeft na de zoektocht nog niet te stoppen. De streekgids die je gratis bij je deelname aan de zoektocht krijgt, leidt je naar nog meer verborgen parels in de streek.

De doorgewinterde zoektochter die zich graag in een uitdaging vastbijt, vindt vanaf 21 juni zijn gading in de klassieke zoektocht in Gent en Zulte. Treed in de voetsporen van Roger Raveel, ga op pad met Cimon en Pero en duik in de geschiedenis om de vragen van deze klassieke zoektocht op te lossen. De wandelingen voor deze zoektocht zijn dezelfde als die van de familiezoektocht, maar klassieke zoektochters nemen het best een extra speurneus mee op pad. Wat extra pit in de vragen maakt de uitdaging alleen maar leuker, toch?

Je zoektocht naar moois en leuks hoeft aan het einde van de wandeling trouwens niet te eindigen. De streekgids die je gratis bij je deelname aan de zoektocht krijgt, leidt je naar nog meer verborgen parels in de streek.

Voordeel

Jouw voordeel bij winkels

Als deelnemer aan de Zomerzoektocht van Davidsfonds ontvang je naast de voordelen bij tal van horecazaken, ook op heel wat andere plaatsen een extraatje tijdens de looptijd van de zoektocht. Benieuwd? Binnenkort vind je ze hier allemaal. Alvast enkele voorproevertjes:

Voordelen bij winkels in Gent

In Gent

Bookz&Booze - geschenkenwinkel - Gent

jouw voordeel: Ontdek de unieke combinatie van boek en bijhorende fles, samen het perfecte, zeer originele cadeau. Vraag je gratis espresso of proef één van de vele whisky's, rums of speciale dranken!

Rederij De Gentenaer – rederij/boottochten – Gent

jouw voordeel: Ga op boottocht voor 10 euro en geniet van een extra voordeel t.w.v. 20 euro bij 8 deelnemende horecazaken in Gent. Met je ticket steun je de cultuursector, want 2 euro van jouw ticket gaat integraal naar Cultuurdrang 9000 onder leiding van Frederik Sioen.

Gent-Watertoerist – rederij/boottochten – Gent

jouw voordeel: Ga op boottocht voor 10 euro en geniet van een extra voordeel t.w.v. 20 euro bij 8 deelnemende horecazaken in Gent. Met je ticket steun je de cultuursector, want 2 euro van jouw ticket gaat integraal naar Cultuurdrang 9000 onder leiding van Frederik Sioen.

Van Eyck-shop – geschenkwinkel - Gent

jouw voordeel: wandel de winkel binnen en ontvang als zoektochter een Van Eyck-deurhanger en een zakje Van Eyckskes, koekjes gemaakt met kruiden die afgebeeld worden op het Lam Gods.

Voordelen bij winkels in Zulte

In Zulte

Atelier Martin Wallaert - Villa Ter Ide - Kunstenaarswoning met atelier - Zulte

jouw voordeel: gratis toegang tot de woning en het atelier van de kunstenaar Martin Wallaert en gratis kunstkaart met een schilderij van de kunstenaar (1 per groep). Het atelier zal open zijn in de periode van 21 juni tot 21 september 2021 op zondag van 14.00-18.00 uur en vrij toegankelijk. Andere dagen alleen op afspraak.

Voordelen bij overnachtingen

Neem de Zomerzoektocht als aanleiding om de Leiestreek verder te verkennen en overnacht in de regio. Volgende logeergelegenheden verwennen jou als deelnemer aan de Zomerzoektocht met extra voordelen. Dat wordt extra genieten van je overnachting en ontbijt!

Voordelen bij overnachtingen in Gent

Gent

[Su'ro], bed & breakfast, Gent

jouw voordeel: twee Gruutbieren (of Oost-Vlaams vruchtensap) per persoon bij een overnachting gereserveerd via

Auberge du Pêcheur, hotel, Sint-Martens-Latem

jouw voordeel: een overnachting in een standaard tweepersoonskamer, uitgebreid ontbijtbuffet, driegangendiner Menu Pecheur excl. dranken, gratis welkomstgeschenk, parking en fietsenstalling aan € 114 per persoon excl. citytaks

Bed & Breakfast DOOR10 - bed & breakfast - Gent

jouw voordeel: streekbiertje met Gentse lekkernij bij overnachting

Bij het station van Drongen - gastenkamers - Drongen

jouw voordeel: welkomstdrankje gemaakt van bessen uit de eigen tuin, mogelijkheid om fiets veilig op te bergen in de garage. Tegen kilometervergoeding (0,35€/km) breng ik je fiets naar een andere bestemming.

Marcel de Gand, Business&Travel Flats, Gent

jouw voordeel: Marcel de Gand biedt jou een exclusieve fles wijn aan uit het wijndomein Nobel of een alcoholvrij, regionaal alternatief bij reservatie via hun website met vermelding 'zomerzoektocht'.

Oude Abdij Drongen, bezinnings- en conferentiecentrum, Drongen

jouw voordeel: speciaal voor de Zomerzoektocht stelt de Oude Abdij Drongen tijdelijk de deuren open voor zoektochters om er te overnachten in een uitzonderlijk kader. Als gast ontvang je een mok van de abdij als geschenk.

Voordelen bij overnachtingen in Zulte

In Zulte

Jouw voordelen in de horeca

Verwen jezelf tijdens de zoektocht met een lekker hapje en/of drankje bij een van de plaatselijke horecazaken. Een verfijnd diner, een puntzak friet, een verfrissend biertje, een ijsje of chocolade… voor ieders is er wat wils! Ontdek hier welke zaken zoektochters extra in de watten leggen.

Horeca in Gent

In Gent

Horeca in Zulte en ruime omgeving

In Zulte

Brasserie De Afspanning - restaurant - Zulte

jouw voordeel: Bij afgifte van de advertentiebon uit de vragenbrochure krijg je per bestelde maaltijd (geldig zowel 's middags als 's avonds) voor volw. een gratis koffie en voor de kinderen een gratis ijsje (vanille/aardbei of vanille/chocolade)

Het Verschrikkelijke Zoete Leven - tearoom/chocolaterie - Zulte

jouw voordeel: twee kwaliteitspralines van meester-chocolatier Tony Boeckaert bij een eerste bestelling koffie (ook speciale en straffe koffie) of thee. 

In de ruime omgeving

Via de Leieboorden kun je van in Zulte over Olsene helemaal tot in Machelen wandelen. De bermen aan de waterkant zijn de ideale plek om met je lief af te spreken.

Wouter Berlaen
Singer-Songwriter

Muziekcentrum Kinky Star op de Vlasmarkt lanceerde mijn professionele carrière. Deze vzw geeft jonge, beginnende artiesten een podium. Een aanrader voor wie graag nieuw, onontgonnen talent aan het werk hoort.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter

Deze veertig meter lange muur bevat alle elementen die Raveels werk zo typeren

Paul Demets
Dichter, essayist en poëzierecensent

Weinig mensen weten het en je moet al goed kijken om hem te zien, maar bovenop de vernieuwde Boekentoren zit een bronzen hond. Met zijn snuit naar het oosten overschouwt hij de stad.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter

Antwoorden invoeren