Ontdek het aanbod

FAMILIE
(De zoektocht voor iedereen)

KLASSIEK
(De zoektocht met meer pit)

Geen betere plek om deze zomer met de hele familie te vertoeven dan Gent en Zulte. Duik in de wondere wereld van kunstenaar Raveel – wie telt het meeste spiegels onderweg? –, houd halt bij het Gravensteen en kom via leuke anekdotes en intrigerende verhalen alles te weten over de Leiestreek.

De wandelingen zijn dezelfde als bij de klassieke zoektocht, alleen zijn de vragen iets toegankelijker: zo is er voor iedereen – van kleinste speurneus tot enthousiaste grootouders, en alle familieleden daartussen – wat wils.

Oh ja, voor we het vergeten: je tocht door Gent en Zulte hoeft na de zoektocht nog niet te stoppen. De streekgids die je gratis bij je deelname aan de zoektocht krijgt, leidt je naar nog meer verborgen parels in de streek.

De doorgewinterde zoektochter die zich graag in een uitdaging vastbijt, vindt vanaf 21 juni zijn gading in de klassieke zoektocht in Gent en Zulte. Treed in de voetsporen van Roger Raveel, ga op pad met Cimon en Pero en duik in de geschiedenis om de vragen van deze klassieke zoektocht op te lossen. De wandelingen voor deze zoektocht zijn dezelfde als die van de familiezoektocht, maar klassieke zoektochters nemen het best een extra speurneus mee op pad. Wat extra pit in de vragen maakt de uitdaging alleen maar leuker, toch?

Je zoektocht naar moois en leuks hoeft aan het einde van de wandeling trouwens niet te eindigen. De streekgids die je gratis bij je deelname aan de zoektocht krijgt, leidt je naar nog meer verborgen parels in de streek.

Praktisch

Verkoop

Vanaf 1 juni kan je jouw deelnemingspakket voor de Zomerzoektocht online of via een plaatselijke Davidsfonds afdeling aankopen. Meer informatie hierover volgt later.

Het deelnemingspakket voor de Zomerzoektocht bestaat uit een vragenbrochure (‘familie’ of ‘klassiek’ naar keuze) en een extra streekgids. Kies je voor een duopakket, dan ontvang je een tweede vragenbrochure naar keuze.

Onthaalpunten

Zowel in Gent als Zulte vind je een onthaalpunt voor de Zomerzoektocht vanaf 21 juni tot en met 21 september. Je kan er je deelnemingspakket voor de zoektocht ophalen en verdere informatie over de regio ontvangen. Deze twee plaatsen zijn meteen ook de vertrek- en eindpunten van beide wandellussen.

Visit Gent - onthaalpunt Gent

Sint-Veerleplein 5 (Oude Vismijn)
9000 Gent

https://visit.gent.be

Dagelijks open van 10 tot 18 uur.

Guldepoort – onthaalpunt Zulte

Dorpsstraat 46
9870 Zulte-Machelen

Dagelijks open van 9 tot 14.45 uur.

Hoe geraak je ter plaatse?

Met de fiets

Maak gebruik van de fietsrouteplanner. Volgende fietsknooppunten liggen het dichtst bij de startpunten:

 • Zulte: knooppunt 85
 • Gent: knooppunt 4 of 31

Voor deelnemers die per fiets van Zulte naar Gent (en terug) willen, is er een fietsroute langs de fietsknooppunten beschikbaar. Deze kan je hier downloaden vanaf maandag 21 juni.

Zowel in Gent als Zulte kan je een fiets huren. De verschillende opties vind je hieronder bij Fietsverhuur.

Met de wagen

De binnenstad van Gent is een lage-emissiezone. We raden je dan ook aan om je wagen te parkeren op een gratis parking aan de rand van de stad. Vanaf de P+R parking Flanders Expo/The Loop brengt tram 1 je via station Gent Sint-Pieters naar het startpunt (halte Gravensteen).

In Zulte kan je je wagen parkeren recht tegenover het onthaalpunt de Guldepoort. Parking volzet? Dan kan je ook terecht op volgende gratis parkings:

 • Parking in de Leihoekstraat (voor kampeerautoterrein)
 • Parking de Veerstraat (aan nieuwe kerkhof)

Openbare toiletten

Gent

In de binnenstad van Gent vind je op verschillende plaatsen openbare toiletten. Volgend openbaar sanitair is 7 dagen op 7 open:

 • Botermarkt - Raadskelder
 • Emile Braunplein - Stadshal
 • Ferdinand Lousbergkaai - Astridpark
 • Krijzeltand
 • Ottogracht
 • Oude Beestenmarkt - Scaldissluis
 • Sint-Michielshelling
 • Sint-Veerleplein 9
 • Woodrow Wilsonplein 1 – AC Zuid
 • Toiletten in de parkings van Stad Gent

Zulte

In Zulte kan je gratis gebruik maken van de toiletten in de Guldepoort, het onthaalpunt van de Zomerzoektocht (7 dagen op 7, van 9 tot 14.45 uur).

Bestel vanaf 1 juni hier
je zomerzoektochtpakket

Via de Leieboorden kun je van in Zulte over Olsene helemaal tot in Machelen wandelen. De bermen aan de waterkant zijn de ideale plek om met je lief af te spreken.

Wouter Berlaen
Singer-Songwriter

Muziekcentrum Kinky Star op de Vlasmarkt lanceerde mijn professionele carrière. Deze vzw geeft jonge, beginnende artiesten een podium. Een aanrader voor wie graag nieuw, onontgonnen talent aan het werk hoort.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter

Deze veertig meter lange muur bevat alle elementen die Raveels werk zo typeren

Paul Demets
Dichter, essayist en poëzierecensent

Weinig mensen weten het en je moet al goed kijken om hem te zien, maar bovenop de vernieuwde Boekentoren zit een bronzen hond. Met zijn snuit naar het oosten overschouwt hij de stad.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter