Streekgids (boek)

Zin in méér Zulte en méér Gent na de Zomerzoektocht? Vier enthousiaste gidsen leiden je door hun stad en streek in deze exclusieve gids van Davidsfonds.

Filosoof  Jean Paul Van Bendegem laat je stilstaan bij prachtige stukjes Gent waar je doorgaans achteloos aan voorbij wandelt. Hij neemt daarvoor de Wereldtentoonstelling van 1913 als rode draad en focust op thema’s als monumenten, tuinen, musea, restauratie en de universiteit. Aan die universiteit studeert singer-songwriter  Meskerem Mees. Zij laat zien wat haar inspiratie geeft en in welke straten het goed verdwalen is.

Zulte en Machelen-aan-de-Leie vormen het schilderachtige decor waar dichter en journalist  Paul Demets je in de voetsporen van Roger Raveel laat stappen. Dat is niet zonder reden zegt Demets, want “het is onmogelijk om door Zulte of Machelen te lopen zonder het over de meesterkunstenaar te hebben”. En ook singer-songwriter  Wouter Berlaen bezingt de schoonheid van zijn kunstige gemeente.

 

Geniet van de Zomerzoektocht.

Geniet na met deze unieke streekgids.

Via de Leieboorden kun je van in Zulte over Olsene helemaal tot in Machelen wandelen. De bermen aan de waterkant zijn de ideale plek om met je lief af te spreken.

Wouter Berlaen
Singer-Songwriter

Muziekcentrum Kinky Star op de Vlasmarkt lanceerde mijn professionele carrière. Deze vzw geeft jonge, beginnende artiesten een podium. Een aanrader voor wie graag nieuw, onontgonnen talent aan het werk hoort.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter

Deze veertig meter lange muur bevat alle elementen die Raveels werk zo typeren

Paul Demets
Dichter, essayist en poëzierecensent

Weinig mensen weten het en je moet al goed kijken om hem te zien, maar bovenop de vernieuwde Boekentoren zit een bronzen hond. Met zijn snuit naar het oosten overschouwt hij de stad.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter

Antwoorden invoeren