PRIVACYVERKLARING

1. Algemeen

1.1 Dit is de privacyverklaring van Davidsfonds VZW, met maatschappelijke zetel te Quinten Metsysplein 12, 3000 Leuven, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0407.765.729 (“Davidsfonds VZW”). Davidsfonds VZW treedt op als de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de door jou meegedeelde persoonsgegevens die zij kan verkrijgen (i) rechtstreeks van jou in het kader van haar diensten, activiteiten of producten, of (ii) via derden-partners. Hierna wordt Davidsfonds VZW aangeduid als “Davidsfonds”.

1.2 Davidsfonds is een cultuurnetwerk dat jaarlijks culturele activiteiten organiseert, cursussen en boeken aanbiedt en cultuurreizen opzet. Het Davidsfonds is actief in België en in het buitenland en focust op taal, geschiedenis en kunst.

1.3 Deze privacyverklaring kan op elk moment door Davidsfonds worden gewijzigd. Raadpleeg ze daarom regelmatig.

2. Juridisch kader

Deze privacyverklaring is onderworpen aan (i) de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (“Privacywet”), en/of (ii) de Verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming) (“AVG”) (samen of afzonderlijk “Privacywetgeving”).

3. Doel

Davidsfonds kan de door jou meegedeelde persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de bepalingen van de Privacywetgeving en deze privacyverklaring, met het oog op het aanbieden en organiseren van haar diensten, activiteiten of producten. Die hebben betrekking op taal, geschiedenis en kunst en omvatten onder andere, maar zijn niet beperkt tot: (i) het organiseren van evenementen, cursussen en cultuurreizen, (ii) het aanbieden van onder andere boeken, magazines en cd’s, (iii) het uitvoeren van directe marketing zoals updates, nieuwsbrieven, infobrochures, e-mails, uitnodigingen voor evenementen, marketingmateriaal en andere informatie die voor jou interessant of nuttig zou kunnen zijn, (iv) het informeren van derden (onderaannemers en contractspartijen) in dit verband, (v) het aanmaken van een ledenbestand en daarover informatie verzamelen en (vi) het doen van prospectie voor nieuwe leden.

4. Rechtsgrond en toepasselijkheid

4.1 De rechtsgrond voor deze verwerking van persoonsgegevens ligt in: (i) de overeenkomst die jij aangaat of bent aangegaan met Davidsfonds voor het verstrekken van één of meerdere van haar diensten, activiteiten of producten, en/of (ii) de uitdrukkelijke, ondubbelzinnige en actieve toestemming die je aan Davidsfonds hebt gegeven om de door jou meegedeelde persoonsgegevens te verwerken.

4.2 Deze privacyverklaring is niet noodzakelijk van toepassing op diensten, activiteiten of producten van derden waarnaar zou kunnen worden verwezen en waarop een andere privacyverklaring van toepassing kan zijn. 

5. Persoonsgegevens

5.1 De persoonsgegevens die Davidsfonds kan gebruiken zijn onder andere: voornaam, familienaam, geboortedatum, geslacht, adres, e-mailadres, telefoonnummer en, voor zover van toepassing, gezinssamenstelling.

5.2 Je garandeert met het aanvaarden van deze privacyverklaring dat de gegevens die jij meedeelt juist en volledig zijn.

6. Gebruiken, verzamelen, verwerken, opslaan en doorgeven van persoonsgegevens

6.1 Het meedelen van persoonsgegevens aan Davidsfonds en/of deelname aan evenementen, cursussen of cultuurreizen impliceert dat jij je als mededeler/gebruiker:

I. volledig, bewust en geïnformeerd verklaart met deze privacyverklaring en die zonder voorbehoud aanvaardt; en/of

II. jouw uitdrukkelijke, ondubbelzinnige en actieve toestemming verleent aan het Davidsfonds om de meegedeelde persoonsgegevens te (laten) gebruiken, verzamelen en verwerken in overeenstemming met deze privacyverklaring en de Privacywetgeving.

6.2 Door het meedelen van persoonsgegevens aan Davidsfonds en/of deelname aan evenementen, cursussen of cultuurreizen geef je Davidsfonds de toestemming om de persoonsgegevens aan te wenden om:

  1. het in artikel 3.1 bepaalde doel te verwezenlijken;
  2. jouw behoeften en voorkeuren beter te begrijpen, zodat Davidsfonds haar diensten, activiteiten of producten daar beter op kan afstemmen;
  3. statistische gegevens te verkrijgen;
  4. een archief bij te houden;
  5. de toepasselijke regelgeving te kunnen naleven;
  6. door te geven aan onderaannemers en contractpartijen van Davidsfonds voor de uitvoering van de voorgaande punten.

6.3 Davidsfonds garandeert dat het de door jou meegedeelde persoonsgegevens niet doorgeeft aan derden, met uitzondering aan onderaannemers of contractpartijen voor de uitvoering van de diensten, activiteiten en producten die Davidsfonds aanbiedt. Davidsfonds is in het kader daarvan niet verantwoordelijk voor de verdere verwerking van de persoonsgegevens door die onderaannemers of contractpartijen.

6.4 Davidsfonds slaat de persoonsgegevens op (i) voor de periode die nodig is om haar diensten, activiteiten of producten waarop je een beroep hebt gedaan te kunnen verlenen of aanbieden, met een maximumtermijn van 5 jaar na de laatst geleverde dienst, activiteit of product, of (ii) voor 5 jaar na de laatste activatie door jou als lid, of (iii) voor zolang het Davidsfonds (of haar rechtsopvolger) bestaat voor wat betreft de gegevens die zijn opgeslagen in het kader van het archief van Davidsfonds.

7. Jouw rechten

7.1 De Privacywetgeving verleent jou een aantal rechten met betrekking tot jouw persoonsgegevens.

Je hebt het recht:

  1. op inzage en kopie van jouw persoonsgegevens;
  2. om jouw persoonsgegevens te laten verbeteren als er fouten in zouden staan;
  3. om jouw persoonsgegevens te laten wissen voor zover één van de gevallen opgesomd in artikel 17 van de AVG van toepassing is;
  4. om de verwerking van jouw persoonsgegevens te laten beperken;
  5. om jouw persoonsgegevens te laten overdragen aan een derde;
  6. op bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens, in het bijzonder in het kader van directe marketing;
  7. om jouw toestemming op basis waarvan het Davidsfonds gerechtigd is om jouw persoonsgegevens te verwerken, in te trekken;
  8. om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (de “Privacycommissie”) als je van mening bent dat de verwerking van jouw persoonsgegevens strijdig is met de Privacywetgeving.

7.2 Mits bewijs van identiteit kan je voor het uitoefenen van de bovenstaande rechten en voor verdere vragen een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag richten per brief naar Quinten Metsysplein 12, 3000 Leuven of via e-mail naar privacy@davidsfonds.be.

8. Beveiliging

Davidsfonds verbindt zich ertoe om naar best vermogen alle redelijke maatregelen te nemen om de bescherming van jouw persoonsgegevens te waarborgen via technische veiligheidsvoorschriften en een adequaat veiligheidsbeleid voor haar medewerkers. De door jou aan Davidsfonds bezorgde persoonsgegevens blijven bewaard bij Davidsfonds of desgevallend bij de verwerker van persoonsgegevens op servers in België of Nederland. Je erkent en aanvaardt dat het doorsturen en bewaren van persoonsgegevens nooit zonder risico is en bijgevolg dat de schade die je zou lijden door het onrechtmatig gebruik van jouw persoonsgegevens door derden nooit op Davidsfonds kan worden verhaald. 

9. Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

9.1 Je gaat ermee akkoord dat alle geschillen tussen jou en Davidsfonds in verband met persoonsgegevens en privacy-aangelegenheden exclusief worden beheerst door het Belgische recht.

9.2 Elk geschil in verband met persoonsgegevens behoort tot de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken van Leuven, met uitsluiting van iedere andere rechtbank.

10. Extra clausule website de Zomerzoektocht

10.1 Gebruik van functionele en analytische cookies

Teneinde het gebruiksgemak van de website(s) van Davidsfonds te vergroten, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘cookies’. Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens uw bezoek op de website van de Zomerzoektocht op bijvoorbeeld uw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. U kunt het gebruik van deze cookies op elk gewenst moment weigeren, hoewel dit de functionaliteit en het gebruiksgemak van de website(s) kan beperken.

Davidsfonds, de beheerder van de website, gebruikt op de website van de Zomerzoektocht twee soorten cookies:

1. cookies voor functionele doeleinden

2. cookies voor analytische doeleinden

1. Davidsfonds gebruikt Crowl om de inhoud van deze website up-to-date te houden. Deze software maakt gebruik van functionele cookies. Dat betekent dat deze cookies noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van deze website. Deze cookies kan je niet weigeren als je onze website wil lezen.

2. Davidsfonds gebruikt daarnaast ook Google Analytics voor analytische doeleinden. Die analysetool plaatst cookies die we gebruiken om websitebezoeken (trafiek) te meten. Zo weten we onder meer hoeveel keer een bepaalde pagina wordt gelezen. Deze informatie gebruiken we enkel om de inhoud van onze website te verbeteren en in te kunnen spelen op onderwerpen die erg veel interesse lokken.

Als je wil weten welke cookies op jouw toestel zijn geplaatst of als je deze ook wenst te verwijderen, dan kan je hiervoor een instelling in je browser gebruiken. Via de links hieronder vind je meer uitleg over hoe je dit moet doen.

De privacyverklaring van Google Analytics kan je hierlezen.

Informatie over ons gebruik van Cookies

Onze website gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de werking van uw gebruiksvoorkeuren te onderscheiden van die van andere gebruikers van onze website. Dit helpt ons om u een betere gebruikerservaring te bieden wanneer u onze website bezoekt en laat ons ook toe deze te optimaliseren. Zij kunnen worden geplaatst op een apparaat dat verbonden is met het internet - bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet of smart TV.

Davidsfonds gebruikt geen cookies en soortgelijke technologieën om systematisch gegevens te verzamelen die de gebruikers van onze website zouden kunnen identificeren. De cookies die de website gebruikt helpen ons enkel de werking van onze website te verbeteren, te begrijpen wat de interesses van onze gebruikers en te meten hoe doeltreffend de inhoud ervan is.

Alle websites die gericht zijn op burgers in en van de Europese Unie zijn verplicht om uw toestemming te vragen voor het gebruik of opslaan van cookies en gelijkaardige technologieën op uw computers of mobiele apparaten. We volgen hierbij de richtlijnen en aanbevelingen van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) en de Vlaamse Toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens (VTC).

Dit cookiebeleid geeft u duidelijke en volledige informatie over de cookies die wij gebruiken en hun doel.

Wat is een cookie?

Een cookie is klein gegevensbestand dat bij het bezoeken van een website wordt bewaard in uw browser (Chrome of Firefox bijvoorbeeld) of op het vaste geheugen van uw toestel (bijvoorbeeld op de harde schijf of SSD van een computer). In zo‘n bestand wordt informatie opgeslagen, zoals bijvoorbeeld uw taalvoorkeur voor een website. Op die manier kunnen wij bepaalde instellingen of voorkeuren bij het gebruik van onze website onthouden. Als u de website later opnieuw bezoekt, wordt deze cookie opnieuw verstuurd naar de website. Op die manier herkent de website uw browser en kan bijvoorbeeld uw taalvoorkeur worden onthouden.

Cookies hebben meestal ook een vervaltermijn, ze worden na een zekere tijd vanzelf gewist. Sommige cookies worden bijvoorbeeld automatisch verwijderd als u uw browser afsluit (de zogenaamde "sessie cookie"), terwijl andere langere tijd op uw computer blijven staan - soms zelfs tot het moment dat u ze handmatig verwijdert (de zogenaamde "permanente cookie" of "persistent cookie").

Gegevens verzameld aan de hand van cookies worden door ons niet aan derden doorgegeven of op welke wijze dan ook meegedeeld tenzij eventueel onder de vorm van geaggregeerde cijfergegevens.

Soorten cookies

Essentiële cookies:  deze cookies zijn om puur technische redenen nodig voor het gebruik van de website en worden dan ook vaak "noodzakelijke cookies" genoemd. Dit soort cookie zorgt ervoor dat de website of mobiele applicatie goed werkt. Enkele voorbeelden: om een formulier in te vullen, om de door u gekozen taal of uw privacyvoorkeuren te onthouden. Deze categorie cookies is essentieel voor de goede werking van de site of toepassing en om uw voorkeuren te onthouden tijdens uw bezoek aan de site of gebruikssessie van onze applicatie. Gezien de technische noodzakelijkheid worden deze geplaatst van zodra u de website binnenkomt. Hiervoor is er geen toestemming van de websitebezoeker noodzakelijk en geldt er uitsluitend een informatieplicht.

Functionele cookies:  deze cookies zorgen er voor dat de website naar behoren functioneert. Dit type cookie verbetert en past uw gebruikerservaring aan door relevante informatie weer te geven op basis van uw eerdere keuzes of door de browsinggegevens. Enkele voorbeelden: onthouden van uw taalvoorkeur voor meerdere sessies, onthouden dat u al hebt deelgenomen aan een enquête of eerder aankopen deed. Deze cookies maken het gebruik van onze website en applicatie makkelijker, maar als u deze categorie cookies niet aanvaardt, blijft de website wel werken.

Analytische cookies:  deze cookies worden gebruikt om statistieken te verzamelen over het gebruik van de website of de mobiele applicatie; bijvoorbeeld: de datum en tijd van het bezoek, de duur van de sessie, de bezochte pagina's of schermen of het aantal bezoekers. Ze helpen ons evalueren hoe bezoekers door de site navigeren of de applicatie gebruiken. Ze helpen ons ook om de dienstverlening te beoordelen en te optimaliseren om zo de inhoud en bruikbaarheid van de site of applicatie te verbeteren. Alle informatie die door deze cookies wordt verzameld, wordt geaggregeerd en waar mogelijk geanonimiseerd volgens de voorzichtigheidsprincipes die hiervoor gelden

U kan ervoor kiezen om deze cookies niet te aanvaarden zodat ze niet geplaatst worden. Hiervoor wordt immers een actieve toestemming gevraagd. U helpt ons een beter inzicht te krijgen in de werking van onze website als u deze geanonimiseerde statistische cookies toelaat, het is evenwel uw vrije keuze om dit wel of niet te doen. U mag met gerust gemoed het gebruik van de door ons gebruikte analytische cookies toestaan zonder uw privacy in gevaar te brengen.

Wij wijzen u er op dat webbrowsers u toelaten om uw cookie-instellingen te wijzigen. Deze instellingen zijn meestal terug te vinden in het menu ‘Opties‘ of ‘Voorkeuren‘ van uw webbrowser. Om deze instellingen beter te begrijpen, kunnen de volgende links nuttig zijn. Zo niet dient u de ‘Help‘ functie in uw webbrowser te consulteren voor meer details.

Via de Leieboorden kun je van in Zulte over Olsene helemaal tot in Machelen wandelen. De bermen aan de waterkant zijn de ideale plek om met je lief af te spreken.

Wouter Berlaen
Singer-Songwriter

Muziekcentrum Kinky Star op de Vlasmarkt lanceerde mijn professionele carrière. Deze vzw geeft jonge, beginnende artiesten een podium. Een aanrader voor wie graag nieuw, onontgonnen talent aan het werk hoort.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter

Deze veertig meter lange muur bevat alle elementen die Raveels werk zo typeren

Paul Demets
Dichter, essayist en poëzierecensent

Weinig mensen weten het en je moet al goed kijken om hem te zien, maar bovenop de vernieuwde Boekentoren zit een bronzen hond. Met zijn snuit naar het oosten overschouwt hij de stad.

Meskerem Mees
Singer-Songwriter