ONTHAALPUNTEN ZOMERZOEKTOCHT

VisitHoogstraten

Vrijheid 149, 2320 Hoogstraten
www.visithoogstraten.be
Maandag tot zaterdag open van 10 tot 16 uur. Zon- en feestdagen open van 10 tot 14 uur.

Visit Baarle

Singel 1
5111 CC Baarle-Nassau
www.visitbaarle.com
Dagelijks open van 9 tot 17 uur

MOBILITEIT

Met het openbaar vervoer:

Trein: www.belgiantrain.be/nl
Bus en tram: www.delijn.be
In Nederland: www.9292.nl

Met de fiets:

Je kan op de drie locaties van de Zomerzoektocht een fiets huren:

Met de wagen

 • Tussen de kapel en het bezoekerscentrum van Merksplas-Kolonie ligt een gratis parking met laadpunten voor elektrische voertuigen. De parking vormt meteen het startpunt van de zoektocht.
 • Ook in Baarle is er gratis parking: op parkeerplaats de Loswal kan je je wagen de hele dag gratis stallen. Die parking bevindt zich op ongeveer 400 meter van het begin van de wandeling.
 • En geen twee zonder drie: Hoogstraten biedt plaats aan je wagen op de gratis parking Van Cuyck. Dit deel van de zoektocht start ongeveer 500 meter verderop.

GRATIS OPENBARE TOILETTEN

In Hoogstraten kan je tijdens weekdagen gratis gebruik maken van de toiletten in het stadhuis (tijdens de openingsuren van het stadhuis, Vrijheid 149). In het weekend kan je gebruikmaken van diezelfde toiletten tijdens de openingsuren van VisitHoogstraten.

 • In Merksplas kan je gratis gebruikmaken van de toiletten rechtsachter het Sociaal Huis (Markt 11) en in het bezoekerscentrum van de kolonie (Kapelstraat 10).
 • In Baarle kan je terecht in de toiletten van Visit Baarle (Singel 1). (7 dagen op 7, van 9 tot 17 uur)

ACTIVITEITEN

Activiteitenkalender Merksplas

 • 3 juli: kermis, Zondereigen
 • 16 & 17 juli:Truck- en trekkertrek wedstrijd, Merksplas
 • 21 juli: rommelmarkt, Zondereigen
 • 13-14 augustus: Spetsersweekend, Merksplas
 • 27-28 augustus:  De Koloniefeesten en fietsevenement De Schakel, Merksplas
 • 10 september: Backyard Festival, Merksplas
 • 17-18 september: Groepstenstoonstelling WAK/MAK, Merksplas
Meer up-to-date info via UiT in Merksplas

Opgelet:
Krinkel, een groot  bivak van Chiro Nationaal  dat 6.000 Chiroleiders trekt vanuit Brussel en Vlaanderen staat van 24 t.e.m. 29 augustus opgesteld op de terreinen en rond de gebouwen van Merksplas-Kolonie. Dit zorgt voor een aanpassing in de route. De dagen ervoor wordt er opgebouwd en de dagen erna afgebroken.

Activiteitenkalender Baarle

Marktdag:dinsdagochtend van 9 tot 12 uur op het St. Annaplein in Baarle-Nassau.

Alle evenementen voor zover bekend staan op  https://www.visitbaarle.com/agenda

Opgelet:
21 augustus komt de Vuelta door Baarle en zal het naar verwachting heel druk worden. https://www.touretappe.nl/vuelta-2022-parcours/etappe-3-spanje-route-2022/

Activiteitenkalender Hoogstraten

Marktdag:elke derde dinsdag van de maand van 8 tot 12.30 uur - ter hoogte van Vrijheid 146

Nog tot en met 30 september - Culinaire Fietsroute:Met de culinaire fietsroutes geniet je niet alleen van de mooiste plekken in en rond Hoogstraten, maar je schuift onderweg ook aan voor een smakelijk menu. De verschillende gangen krijg je steeds in een andere zaak op de fietsroute voorgeschoteld.

Zondag 26 juni, 24 juli, 28 augustus - Kolonie 5-7 Wandeling:wandeling met gids doorheen de geschiedenis van Wortel- en Merksplas-Kolonie. Tijdens de wandeling kom je te weten wat de koloniën zo uniek maakt. De gids vertelt je over het ontstaan, de bloei, het verval en de Unesco Werelderfgoed-erkenning. En uiteraard kan je ook het bezoekerscentrum bezoeken.

Zondag 19 juni, 17 juli, 21 augustus, 18 september - Koloniewandeling NatuurpuntGratis gegidste wandeling van Natuurpunt Markvallei in Wortel-Kolonie. Een ervaren gids leidt je met oog voor natuur en erfgoed doorheen dit prachtige natuurgebied. Je ondervindt aan den lijve hoe de kilometerslange, regelmatige dreven je tot rust brengen en je krijgt de eigenaardigheden van de natuur op een aangename manier gepresenteerd.

Nog tot en met 26 juni - Tentoonstelling Earth Girls- Nel Aerts -Voor deze expo maakte Nel Aerts nieuw werk: een reeks lichtgevende sculpturen die samen een verzameling vormen van momenten van de voorbije 13 jaar. Earth Girlszijn antropomorfe vormen die op hun eigen benen proberen te staan. Ze werken als vensters op een praktijk. Een verzameling momenten uit een leven.

30 juni tot 21 augustus - IKO-tentoonstelling -Elk jaar stelt de kunstacademie van Hoogstraten, het IKO, tentoon in het museum. Verrassend, creatief, veelzijdig ... een bezoek is altijd de moeite waard.

12-13 augustus - Antilliaanse feesten:Het tweede weekend van augustus zijn De Blauwbossen in Minderhout het decor voor een van de grootste Caraibische festivals in de wereld. De Antilliaanse feesten combineren een exclusief muzikaal programma met een prachtige locatie en duizenden dansende mensen uit alle windstreken. De nachten zijn er zwoel, de cocktails vloeien rijkelijk en er wordt gedanst tot in de vroege uurtjes.

11 september tot 23 december - Tentoonstelling " Verdwenen! Vergeten?" - Over gebruiken en voorwerpen van vroeger -Heb je je al ooit afgevraagd hoe mannen vroeger koffie dronken zonder hun snor nat te maken? Of waar een "Sint-Hubertussleutel" voor diende? Misschien weet je nog wat een klepperman deed en welke liedjes hij zong tijdens zijn rondes? Kom dit alles, en nog veel meer, (her)ontdekken in de tentoonstelling Verdwenen! Vergeten?

17, 18, 19 september - Hoogstraten in groenten & bloemen-Met Hoogstraten in groenten & bloemenwordt in Hoogstraten de zomer symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.